Nabo til faunastriber sagde tak med honning

Udgivet d. 25-09-2018

Med tak fra bierne

Landmand Anders Ørts fra Holstebro blev noget overrasket forleden, hvor han mødte en nabo med to dåser honning i hænderne. Naboen stod ved en faunastribe, som Anders Ørts havde sået i yderkanten af sine marker.

- Jeg bliver så glad, hver gang jeg ser faunastriberne, siger naboen Kjeld Lausten, der har haft bier de sidste 3 år, som baggrund for, at han kom med honningen.

Bierne har nemlig brug for blomster, som de har svært ved at finde på store marker, når eksempelvis raps er blomstret af. Bier flyver ikke meget længere væk end tre kilometer for at samle nektar. Derfor er striber af blomster og planter til gavn for både bier, andre insekter fugle og vildt i det hele taget.

Anders Ørts, der er bestyrelsesmedlem i Holstebro Struer Landboforening og har sået i alt en kilometer faunastriber i tre meters bredde forskellige steder på markerne.

Han er dermed en af de godt 100 landmand, der alene i 2018 i det midtvestjyske har sået faunastriber, i hvad der svarer til en en meter bred stribe fra Skagen til den dansk-tyske grænse.

Han glædes selv over blomsterne ved markerne, når han kommer rundt på dem, og han er rigtigt glad for, at andre end ham selv ser værdien af dem – og honningen er rigtigt god, siger han.