Faunastriber har i samarbejde med de grønne organisationer skabt et grønt bælte fra grænsen til Skagen

Udgivet d. 11-09-2018

 

Den gode idé med, at så striber med dyrevenlig fauna, har spredt sig til det meste af Danmark. Faktisk er der sået så mange faunastriber alene i 2018, at de ville strække sig fra Skagen til grænsen, hvis de lagt ud i en meters bredde. Det er i høj grad lokale landmænds fortjeneste at projektet Faunastriber er blevet så populært.

Men der skal også lyde en stor tak til de lokale grønne organisationer og de 9 kommuner som deltager.

- Markvildtstiltag som faunastriber, faunapletter, vildtstriber, barjords-striber, insektvolde og lærkepletter giver bedre betingelser for flora og fauna, og øger dermed biodiversiteten i agerlandet, siger vildt-rådgiver Rasmus Filsø Løbner fra SAGRO.

Håbet er, at man i landmændenes erfa-grupper fremover ikke bare snakker om penge, hektarer og kilo mælk, men også om de insekter og blomster, man kan få på markerne til gavn for os alle.

Over 150 landmænd har allerede deltaget i projektet. Og med hjemmesiden her er det faktisk blevet endnu lettere.

Det er nemlig nu muligt at tilmelde sig direkte her fra hjemmesiden, hvis man er interesseret i at være en af de landmænd, der vil lægge jord til faunastriber næste år.

           

Det fantastiske ved Faunastriber er vi har samarbejdet om at skabe bedre betingelser for faunaen. Det er win win.

Rasmus Filsø Løbner, Natur og vildtrådgiver, SAGRO

       

FAKTA

Faunastriberne sås i og ved landmandens marker, med forskellige planter, blandt andet rødkløver, honningurt, boghvede, solsikke og cikorie, så insekter, bier, fugle og dyr kan finde føde, bygge reder, søge skjul og yngle.

Det er den enkelte landmand der lægger jord til, og betaler for etableringen af Faunastriberne, mens frøene betales af den lokale kommune. Prisen for 800 meter Faunastriber i 3 meters bredde fordelt på maks. fire lokaliteter (inklusiv frø) = 1200 kroner + Moms